Krabplank

Toont alle 22 resultaten

Krabplank voor de kat kopen?

Wanneer kies je voor een krabplank en niet voor een krabton of een krabpaal? Die keuze heeft te maken met de ruimte in huis. Een krabplank neemt zeer weinig ruimte is. Als je de krabplank gebruikt als belangrijkste krabmeubel, zorg er dan voor dat je er een kiest die je aan de muur kunt bevestigen. We verkopen ook krabplanken die je op een hoek van de muur kunt schroeven. Dit is belangrijk omdat de kat echt kracht moet kunnen zetten tijdens het krabben. Als je naast deze krabplank nog andere krabmeubels hebt, kun je ook kiezen voor een variant die je op de grond legt.

Een krabkarton speelt dus in op de natuurlijke krabbehoefte van een kat. Soms heeft deze wel wat extra motivatie nodig (om van de bank af te blijven bijvoorbeeld). Kies in dat geval voor een krabplank met catnip of een ingebouwd speeltje. Ook is het slim om de krabplank op een plek te plaatsen waar de kat veel langs komt.

Welke soort krabplank?

In ons assortiment hebben we krabplanken gemaakt van sisal. Dit is een materiaal wat lang meegaat. Ook hebben we krabplanken van karton. De kat kan hier voorkeur voor hebben, dus probeer dit zeker eens een keer uit. Mocht jouw kat hier een liefhebber van zijn, bekijk dan ook eens onze collectie krabkarton voor katten.

Voor een grote kat koop je het beste ook een grote of brede krabplank (XXL). Daarnaast is er nog de keuze voor stijl. Kies je een grijze, zwarte of een andere kleur? Ook zijn er design krabplanken. Deze staan mooi in het interieur. Het design blijft wel een keuze, voor de kat is het allemaal hetzelfde.