Kattentunnel

🐱 Waarom ik een kattentunnel wil hebben

De kattentunnel is mijn favoriete speelgoed. Ik kan er met volle vaart doorheen rennen als ik energiek ben. Door er doorheen te rennen raak ik alleen maar nog blijer en energieker! Mijn kattentunnel is hierin echt uniek: op geen enkel ander speeltje kan ik mezelf zo goed uitleven. Niet voor niets noem ik het ook wel speeltunnel.

Daarnaast heb ik ook heel veel aan mijn tunnel als ik minder energiek ben. Ik kan het goed gebruiken om lekker in te slapen. Het is dan fijn als het een tunnel is van comfortabel materiaal. Zo niet, slaap ik evengoed in mijn heerlijke mandje. De kattentunnel kan ik ook gebruiken om in te schuilen als ik me wat angstiger voel. Daarin voldoet de tunnel in mijn behoefte om me te kunnen verstoppen op een plek waar ik wel alles vanuit kan zien, maar niemand mij kan zien.

👉 Informatie voor het baasje

Als je er al eens een kattentunnel hebt gehad, dan weet je hoe wild katten er van kunnen worden. Geweldig hoe snel de kat door zo’n tunnel kan stuiven! Maar vergis je niet: een kattentunnel is ook uitermate geschikt voor ontspanning. Doordat ze zich helemaal in het midden kunnen verstoppen zijn ze lekker veilig afgesloten voor de buitenwereld. Hetzelfde effect creëer je met bijvoorbeeld een katteniglo.

Welke kattentunnel heb ik nodig?

De eerste vraag die je moet stellen: ga ik de kattentunnel gebruiken voor binnen of buiten? Een kattentunnel voor buiten is gemaakt van polyester. Deze is gemakkelijk schoon te maken en is over het algemeen ook wat goedkoper. Als je de kattentunnel enkel voor binnen gebruikt kun je ook kiezen voor stof.

Daarnaast is de afmeting van de kattentunnel belangrijk. Heb je een grote kat, kies dan voor een XXL variant.